Välkommen till Norrfjard.se

Norrfjärds Triathlon 19 juli 2014

I strålande solsken och helt vindstilla avgjordes 2014-års omgång av Norrfjärds Triathlon. Förutsättningarna för en lyckad tävling var helt perfekta. Ett glatt gäng var laddade och en del av dessa var även tränade för ändamålet. Bansträckningen var nu annorlunda om man jämnför med 2003 vilket medför att tiderna inte är helt jämnförbara. Att segern åter igen skulle gå till Bergsön var väl knappast förvånande, vältränat folk där ute på ön.

Arrangör 2014 var Micke & Sandra samt Ulf & Karin. Vem tar stafettpinnen för detta nästa år? Kom med kloka förslag om arrangemang och arragörsgöromål.

Efterföljande relax med bastu/pool/bad och måltid var till allas belåtenhet och rundades av vid 01.30. Tack till Magnus för lån av partytält och övriga som var funktionärer och påhejjare.

Speciellt och stort tack till sponsorerna vid prisbordet vilka var:

Jope Redovisning AB

Hi3G Access AB

Björn Axén AB

Tony Kvist Entreprenad

Swedbank i Söderhamn

Flodbergs Sport

Resultat enligt nedan.

1. Magnus & Cedrik            38.00

2. Carl & Douglas               40.45

3. Erik                               41.26

4. Per                                43.38

5. Acke & Tony                   47.04

6. Isabelle & Micke              47.18

7. Sandra                           47.22

8. Ragna & Ulf & Karin         50.37

Något överaskande resultat från ungdomarnas sida vilket var roligt. Troligtvis kör de singel nästa år. Vad som i övrigt kan förtäljas rent tävlingsmässigt var att Acke med råge vann spurtduellen med Micke, jäkligt bra jobbat av Acke men föga överraskande.                            

Norrfjärds triathlon 2003

I strålande väder brukar Norrfjärdstriathlon avgöras, med start på Idfjärdsvallens udde. Detta är från början ett påhitt av Micke Signon som tyckte det var ett bra sätt, att under trevliga former, återse sina vänner under sommartid. I tävlingen ingår, med första gren, simning på 200 meter följt av cykling på 12 km samt avslutande löpning på dryga 3 km. Om jag inte är fel underrättad så startade detta år 2000 med ett 15-tal inbjudna deltagare där Micke själv tog hem segern. Micke har alltid koll på startfältet då det är han som bjuder in de tävlande och 2001 blev det rejälare motstånd då kusin Johan Hellström tog hem segern och detta upprepade han även 2002.

Johan H lämnade WO pga. utlandsresa 2003 och då tog Bergsöns otränade representant Magnus Forslund i Gröna Huset förvånansvärt enkelt hem segern, han var för övrigt 2:a -02. Äntligen kom segern till Bergsön, det var på tiden. Det känns som om den är där för att stanna, vi Bergsöbor litar på Magnus.

Efter en väl genomförd tävling intages per oralis, vilka saluterar enormt i gomseglen, läckerheter av alla de olika slag från "moster Astrids" väldoftande kök. I köket har en stor stab av exelenta kockar under ledning av Moster Astrid lagt ner massor av tid och möda på denna högtidsmiddag. En makalös förrätt följd av en sällan skådad varmrätt och därtill en efterrätt med minnen uppskattas oändligt av trötta tävlande och deras respektive samt speciellt inbjudna såsom tidtagare, statistiker, vakter, säkerhetspersonal och medicinskt ansvariga.

Efter årets tävling (-03), som för ovanlighetens skull genomfördes under molnigt väder, lättade det upp på eftermiddagen och festligheterna kom att tillbringas under strålande sol och det blev sannerligen en kanonkväll som man mycket lätt tar med sig in i minnet till vintermörkret.

Tony Kvist, som inte kom sist, låg helt utslagen på gräsmattan med en par kalla pilsner i handen, njöt till fullo i solen och frågade oss andra: Får man verkligen ha det så här jävla bra? Denna reflektion av Tony tycker jag är ett mycket bra betyg åt de som arrangerar allt detta, stor heder till Ann-Charlott, moster Astrid, moster Elisabeth och kusin Ulrika m fl. Jag hoppas att de behöver en medicinskt ansvarig nästa år igen (min fru) för då kommer jag med oxå, som bärare av plåsterlådan, en funkion som kräver stort ansvar och redlighet. 

Ulf Marcusson, Bergsöbo och helt opartisk.

Resultat 2003:

1. Magnus Forslund      38:29

2. Johan Lindblom        40:25

3. Micke Signon            40:56

4. Rickard Larsson        43:43

5. Micke Knudsen         44:52 

6. Tony Kvist                46:14

7. Per Sköld                 48:12

8. Ekan Andersson        48:37

9. Eva-Lotta Sköld         54:06

10. Acke Rundgren        54:15


Norrfjärds triathlon 2004, ingen tävling, förmodligen knäckta av Magnus insats 2003.

Norrfjärds triathlon 2005, ingen tävling, förmodligen knäckta av Magnus insats 2003.

Norrfjärds triathlon 2006, ingen tävling, förmodligen knäckta av Magnus insats 2003.


Norrfjärds triathlon 2007, förmodligen så samlar dom kraft inför tävlingen, om dom nu vågar, fastlänningarna. 

140318//Ulf

Position

N 61° 18.842
O 17° 09.172

Innehåll

Norrfjärd

Annat

you may also like:

  • news
  • website
  • view Link
  • homepage
  • view here
  • blogs
  • articles